Dette burde du tenke på når du skal søke lån!

Er du ute etter å søke om lån i en eller annen form? Da er du ikke alene om å lete etter informasjon om hvordan du skal gå fram.

Det kan føles litt forvirrende å manøvrere seg i jungelen av ulike lån og lån-termer, som for eksempel hva lån uten sikkerhet er eller hva som utgjør forskjellen mellom nominell og effektiv rente, så kanskje du får svar på noe du lurer på når du leser denne teksten. Først og fremst må du finne ut av hvilket lån du skal søke om, og svaret finner du i det du skal bruke pengene til. Ønsker du ny båt? Da er det lurt å ta opp et båtlån. Er det penger til oppussing du trenger? Da er et forbrukslån det rette for deg. Dette er et lån uten sikkerhet, det vil si at det ikke tas pant på noen av eiendelene dine. Ettersom dette er en større risiko fra banken sin side, vil renten på et forbrukslån være større enn på for eksempel et boliglån. Men renten varierer fra bank til bank, og denne fastsettes vanligvis individuelt av banken på bakgrunn av kreditthistorien og betalingsevnen din. Husk å sammenligne den effektive renten hos de forskjellige bankene, det er nemlig denne som forteller deg hva du faktisk betaler i renteavgift månedlig, inkludert gebyrer.

Trenger du penger kjapt? Søk lån på nettet i dag!

Å søke om lån er i dag en svært rask og effektiv prosess. På bankenes hjemmeside finner du enkelt fram til elektroniske søknadsskjemaer som er ryddige og enkle å fylle ut. Har du spørsmål knyttet til søknaden eller til hvor mye du kan søke om, er det lurt å snakke med en av bankens rådgivere. Du kan også ta i bruk en lånekalkulator for å beregne hva du omtrent må regne med å betale tilbake månedlig. En tommelfingerregel når man skal søke lån er å sørge for at man ikke låner mer enn man trenger. Dette kan være fristende ettersom noen tusen ekstra kanskje ikke virker så mye mer, men dette kan faktisk føre til at du ikke klarer å betjene lånet ditt til riktig tid. Den elektroniske søknadsprosessen er rask, så du vil innen kort tid bli kontaktet av banken med et tilbud hvis de har innvilget søknaden din. En bank vil alltid foreta en kredittsjekk av deg, men for noen er det viktigere å se på din fremtidige betalingsevne enn din kreditthistorie.