Lån uten sikkerhet og forbrukslån – dette må du vite.

Hva er egentlig lån uten sikkerhet, tenker du sikkert når du sitter og surfer på nettet etter lån du kan søke på. Helt enkelt forklart betyr det bare at banken ikke tar pant i noen av eiendelene dine for å kunne innvilge lånet. Å gi kundene sine lån uten sikkerhet er en stor risiko fra banken sin side ettersom de ikke har et objekt som de kan inndra hvis man ikke nedbetaler gjelden sin. Dette betyr at et lån uten sikkerhet vil ha noe høyere rente enn for eksempel et billån eller boliglån.

Et annet ord for å låne penger uten sikkerhet er forbrukslån. Som navnet tilsier, er dette et lån til forbruk. Du bestemmer selv hva du vil bruke pengene til, enten du ønsker å pusse opp badet eller reise jorda rundt. Som oftest kan man søke om et lån uten sikkerhet på mellom 5000 og 400 000 kr alt ettersom hvordan betalingsevnen din ser ut for banken. Å ta opp et forbrukslån på 400 000 kr anbefales dog ikke hvis du ikke har økonomi til det. Disse pengene skal nedbetales i tide, og det kan fort bli svært dyrt hvis du ender opp med å utsette nedbetalingene dine.

Slik søker du om lån uten sikkerhet!

Før du søker om et lån uten sikkerhet, bør du sette deg ned og se over økonomien din. Hvor mye penger trenger du å låne? Og hvor mye kan du betale tilbake månedlig? Dette er faktorer som er med på å bestemme nedbetalingsplanen din. Lån aldri mer penger enn det du faktisk klarer å tilbakebetale. Rentene på lån uten sikkerhet er høye, og de løper raskt det øyeblikket du misser et månedlig beløp. Når du har funnet ut av dette, kan du sette deg ned og sammenligne hva de ulike bankene tilbyr i form av lån uten sikkerhet. Her kan du ende opp med å spare mye penger i renter og gebyrer hvis du velger riktig bank. Et lån uten sikkerhet søker du enkelt og greit om via et elektronisk søknadsskjema, og banken vil mest sannsynlig ta kontakt med deg ganske kjapt etterpå. Hvis alle papirer er i orden, kan du være så heldig å ha pengene på konto bare et par dager etter at søknaden din har blitt innvilget. Da er det bare å sette i gang med oppussingen eller bestille flybilletten til Tokyo!