Søk om forbrukslån med lavest rente!

Usikker på hvilket forbrukslån du skal velge? Da er du nok ikke alene. Det er helt vanlig å søke om lån i dag, og kanskje enda mer vanlig å ikke helt klare å manøvrere seg frem i begreper som for eksempel usikret lån eller effektiv rente.

Og hva er egentlig et forbrukslån, tenker du kanskje også? Vel, det er som navnet tilsier et lån tilsiktet forbruk. Det vil si at du som oftest ikke trenger å oppgi til banken hva du skal bruke pengene til. Banken tar heller ingen pant i noen av eiendelene dine. Derfor kalles et forbrukslån også for et usikret lån, til motsetning fra et sikret lån som for eksempel et boliglån, der banken får en sikkerhet i form av pant i selve objektet du låner penger for: boligen. Ettersom et forbrukslån er usikret, vil renten være mye høyere enn på et boliglån. Denne varierer likevel ganske mye fra bank til bank ettersom de opererer med helt forskjellige lånevilkår. Derfor lønner det seg å sammenligne flere aktører for å finne forbrukslånet med lavest rente for akkurat deg og din økonomi.

Sammenlign effektiv rente på forbrukslån!

Heldigvis finnes det mange nettsider som sammenligner de ulike forbrukslånene fra de seriøse aktørene på markedet. Når du sammenligner renten, så er det viktig at du sammenligner den effektive renten. Denne forteller deg nemlig hva du faktisk ender opp med å betale, inkludert den nominelle renten og alle gebyrer som lånet måtte ha, for eksempel etablerings- og termingebyr. Derfor hender det at en bank har en svært lav nominell rente, men likevel den høyeste effektive renten. Så her gjelder det å være på vakt når man vil finne det forbrukslånet med lavest rente. Det er selvfølgelig best å finne det billigste lånet, men samtidig burde du tenke gjennom om det også er andre vilkår som er viktige for deg. For eksempel om forbrukslånet har en fleksibel nedbetalingstid, eller andre fordeler som er viktige for deg og din personlige økonomi. Husk også at en renten som banken formidler offentlig, godt kan endre seg etter at de har behandlet søknaden din. Dette er fordi renten alltid settes individuelt basert på vurderingen av din betalingsevne. Derfor gjelder det å ha kontroll på økonomien og legge vekt på stabil langsiktig inntekt når du skal vurdere hvor stort beløp du er i stand til å betjene. Lån aldri mer penger enn du faktisk trenger, det fører sjelden noe godt med seg.