Slik finner du det mest gunstige og beste billånet!

For mange er det en drøm å kunne eie sin egen bil. Med en bil har du mulighet til å reise på kjøreferie, og den gjør det også enklere å komme seg til og fra i hverdagen. Spesielt hvis man har barn er en god bil nesten uunnværlig.

Hvis du har mulighet til å spytte inn en stor andel av egenkapital i billånet, vil du helt klart få et billån med lavest rente. Men selv om du ikke skulle ha så stor andel av egenkapital, er det fortsatt mulig å finne et billig billån. Det første du burde tenke på er hvilken bil du ønsker å kjøpe. En gammel eller en ny? Hvilken prisklasse? Vil du måtte tegne kaskoforsikring, eller kanskje bare delkasko? Dette er faktorer som spiller inn når du skal søke om lån. Hvis du vet lånesummen du ønsker, og hvis du også har gjort deg opp noen tanker om hvor lang tid du vil komme til å bruke på å nedbetale lånet, kan du ta i bruk en lånekalkulator for å få en omtrentlig beregning av hva du vil måtte betale per termin.

Sammenlign den effektive renten og finn billånet med lavest rente

For å finne et billån med lav rente, er man nødt til å se på den effektive rentesatsen. Den effektive renten er nemlig den renten som du faktisk betaler, altså inkludert alle gebyrer som kommer med lånet. Forskjellen mellom nominell og effektiv rente er ofte ganske stor, og selv om en bank har den laveste nominelle renten på markedet, så er det ikke sikkert at dette lånet utgjør det billigste billånet på markedet. Når man skal velge billån er det også viktig å se på de samlede lånebetingelsene, samt faktorer som er viktige for deg. Hvilke fordeler har lånet som du kan dra nytte av? Er det viktigste for deg at du har fleksibilitet i tilbakebetalingen, eller ønsker du bare rett og slett et billån med minst mulig kostnader. Dette er viktig å gjøre seg noen tanker om før man velger hvem man vil låne penger hos. Det laveste billånet finner du ved å søke hos flere banker samtidig, og sammenligne tilbudene som disse kommer med. Husk at renten alltid settes individuelt på bakgrunn av faktorer som egenkapital, nedbetalingstid og fremtidige betalingsevner. Det finnes flere nettsider som sammenligner ulike billån, så det er intet problem å finne frem til det riktige billånet for akkurat deg.