Det perfekte båtlån er nærmere enn du tror!

Været begynner allerede å bli varmere og sommeren nærmer seg dermed med stormskritt. Og hva er vel deiligere enn å tilbringe store deler av feriedagene ute på havet? Med en lett bris, skinnende sol, reker og noe kaldt å drikke er alt tilrettelagt for en perfekt båttur.

Hvis du er en av de mange nordmenn som drømmer om egen båt, er du sikkert på utkikk etter et båtlån. Det er nemlig mye lurere og billigere å ta opp et båtlån med pant i båten, enn hvis man tar opp et usikret forbrukslån og kjøper båt for disse pengene. Hvor stor andel av lånet banken er villig til å finansiere varierer fra bank til bank. Noen krever hele 35 prosent egenandel, andre vil kun ha 20 prosent. Uansett lønner det seg for deg å legge inn så mye penger du kan i egenandelen, slik kan du nemlig få lavest mulig rente. Når du sammenligner rentesatsen som bankene setter, noe som du enkelt kan finne informasjon om på ulike nettsider, er det den effektive renten du må se på. Det er nemlig den effektive renten som forteller deg hvor mye du må betale ettersom denne beregner den nominelle renten pluss alle gebyrer som kommer i tillegg. Noen banker tilbyr et båtlån med lav nominell rente og høye gebyrer, mens andre har høyere nominell rente og lave eller ingen gebyrer.

Søk på båtlån i dag – reis på båtferie i morgen!

Takket være internettet er båtdrømmen nærmere enn du tror. De fleste banker som tilbyr båtlån, som for eksempel DNB og Nordea, har et elektronisk søknadsskjema på sine nettsider. Så lenge alt er i orden med søknaden din, og så fort banken har tatt en kredittsjekk av deg, samt vurdert din fremtidige betalingsevne, vil du få enten et ja eller et nei fra banken. Siden alt foregår elektronisk, går denne prosessen svært kjapt. Det kan lønne seg å søke hos flere finansielle aktører samtidig, og å la dem få vite at du er i kontakt med flere banker, så kan du kanskje få presset prisen enda lenger ned. Husk at det er forskjell på båtlånene til en båt over og under 7 meter. Førstnevnte er faktisk gjennomsnittlig 1,5 prosentpoeng billigere enn et lån til en båt under 7 meter, og må på grunn av lengden registreres i Skipsregisteret. En mindre båt gir altså dyrere båtlån og må registreres i Småbåtregisteret.